Rolles analys av matchen hamnar i att resultatet var rättvist. Matchen blev fysisk och Halmstad slog långa bollar. Gräsmattan inbjöd inte heller till något skönspel, enligt Roland Nilsson.

Det offensiva spelet får inte godkänt, trots att man får lite press på motståndet. Man försökte, genom byten, få tryck och flytta upp.

Rolle säger också att det egna spelet blev för chansartat och det blev för många långa bollar mot Kolbeinn som blev tämligen isolerad. De individuella misstagen ställde också till det en del.

Magnus Haglund å sin sida är nöjd med sitt lags prestation. Han påtalar att hans spelare inte hade några problem med underlaget och att de bemästrar underlaget på ett bra sätt. Haglund berömmer också Hamsiks och Sanas prestationer vid målet. Haglund menar vidare att man skapade chanser och att det fanns förutsättningar för att vinna matchen.

Haglund betonar också att man hade en fin variation i sitt spel. Man växlade mellan ett längre spel och ett spel längs marken på ett bra sätt, tycker han.

Haglund tycker att Blåvitt tar över matchen under ett par minuter efter målet men att man tar tillbaka matchen efter ett antal minuter. I slutet av matchen har IFK Göteborg mer boll men man kommer inte till några större chanser. Därutöver berättar han att IFK Göteborg har mer namnkunniga spelare och nämner Ajax och Napoli som två exempel.

Categories:

Tags:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier