På promenaden genom de tre hjärtanas stad gömde sig solen bakom mörka moln, men lagom till avspark sprack det upp och det såg ut som att det skulle bli en fin försommarkväll. Hamsik och de övriga som ansvarade för debaclet (en aning hårt kanske…) senast gavs återigen chansen. På andra sidan stod Joel Allansson och Mikael Boman.

Det såg taggat ut och Blåvitt inledde bäst. Första fem såg det riktigt spännande ut. Man visade att man ville vara där, att man ville kämpa, på tal om hjärtan. Halmstad satsade på långa bollar och i den tionde minuten sökte Mikael Boman (släkten är värst) upp Sebastian Eriksson och såg till att bollen tog sig vidare mot Marcus Antonsson som förvaltade friläget på bästa sätt.

Det skapas halvchanser efter chansbollar, men inte sällan slarvas bollen bort genom för långa bollar eller dåliga mottagningar. Marek Hamisk, däremot, osar klass när han väl har bollen under kontroll. Han hittar passningar ingen annan ser, han har hela tiden lite mer tid på sig än övriga men det hjälper föga när lagkamraterna står och tittar på som statister.

HBK pressar på, spelar ut, Antonsson stångas, Boman stångas och det blir farligt några gånger. Blåvitt fortsätter slarva och det leder sällan till farligheter. Första halvlek går till historien som en av de sämre på länge. Närmre än ett tamt Tolinssonavslut kommer egentligen inte Blåvitt.

Jallow hamnar ofta konstigt till i sin roll ute till vänster, vilket leder till att den kanten blir tämligen ofarlig. Han har det dessutom svårt i defensiven.

50 minuter in i matchen hittar Hamšik fram till Sana som krånglar sig fram och avslutar snyggt i mål. 1-1.

Målet gav spelarna energi och de såg något lättare ut i steget. Faktum är att det var så bra att Anestis fick feeling och försökte snurra upp Mikael Boman som var för rutinerad för det tricket. Lyckligtvis nöp Anestis bollen framför fötterna och hjärtat hittade efter några sekunder tillbaka till rätt takt.

I andra halvlek blir vi fortsatt sårade av individuella misstag och Norlin fick sig en ordentlig salva efter att ha slagit bort en boll som höll på att leda till en farlig chans.

Blåvitt tar över matchen mot slutet och skapar visst tryck efter att Simon Thern och Kevin Yakob bytts in men man har svårt att skapa de där riktigt heta chanserna. Mycket handlar om att hitta Kolbeinn Stegraren och att han ska vinna duellen mot Ante Johansson, vilket han oftast gör. Problemet är att man har svårt att följa upp med bra prestationer i nästa aktion.

Närmre ett vinnande mål än en nick över på en Sana-hörna kom man inte och en rätt tråkig fotbollsmatch är till ända.

De som kommer undan med mer än godkänt betyg idag är hjältarna längs E6:an.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

3 weeks ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier