En underbar seger mot ÖFK idag och nu kan vi konstatera att Roland Nilsson, kortsiktigt, har lyckats med det han anställdes för att göra nämligen att säkra det allsvenska kontraktet. Nu kan han och hela föreningen blicka fram mot en allsvensk säsong även 2021. Jag tror inte heller att vi ska behöva vara speciellt oroliga över att vi kommer behöva se någon sorts sparka och springfotboll under Rolles ledning nästa säsong.

Sargon Abraham såg riktigt pigg och initiativrik ut idag. Han kombinerade sig ofta fram längs kanten på ett effektivt sätt, gjorde som vanligt det defensiva arbetet på ett bra vis och krönte det hela med ett riktigt snyggt mål. Går han en ny vår till mötes under Rolles ledning?

Det var i ärlighetens namn inga speciellt bra första 25 minuter från Emil Holm idag men vad gör väl det när han återigen gör ett fint och viktigt nickmål? Han må ha mycket att slipa på men det finns absolut ett fint råämne inom honom och frågan är bara vilken som är hans optimala position och hur han ska ta nästa steg? En sak är dock säker och det är att han gjort två riktigt viktiga mål i slutet av säsongen och att han med det är starkt bidragande till att Blåvitt nu är klara för allsvenskan 2021.

Målet som gav 3-0 föranleddes återigen av ett fint, snabbt och effektivt passningsspel. Jag gillar tendenserna som jag nu ser i Rolles fotboll och hoppas att vi kommer få se mängder med likadana anfall och mål under nästa säsong.

Sebastian Eriksson är för mig en hjälte, han visar alltid hjärta och inställning. Han lever och dör för den Blåvita tröjan men jag ser honom inte som ett långsiktigt förstaalternativ på vänsterbacken. I det defensiva arbetet märks det alltför tydligt att han, speciellt en mot en, är för långsam och för mycket av en chans- och humörspelare. Jag vill ha Seb E i truppen men jag vill att han främst ska konkurrera om en plats på innermittfältet eller som mittback i en trebackslinje och att han även fungerar som en vikarie var han än må behövas vid skador och avstängningar.

En exakt likadan hands som gav en frispark precis utanför straffområdet gav inte straff precis innanför straffområdet. Det är riktigt fegt av den assisterande domaren att han inte tar beslutet att signalera för straff. Det är tur att den situationen inte betyder något idag. Förövrigt anser jag att Mattias Bjärsmyr ska erbjudas ett nytt kontrakt!

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier