Det går såklart att göra djuplodande analyser av den här matchen men jag tror vi alla kan vara överens om att tre poäng var det viktigaste idag. Vi gjorde tre mål framåt och släppte in noll bakåt, spelarna kan gå rakryggade av planen och ha kul tillsammans i bussresan hem. En pangstart för Roland Nilsson helt enkelt!

Alexander Jallow var riktigt fin idag, bäst på plan i mitt tycke. Han sprang upp och ned för sin högerkant och gjorde det med bravur, när han tar en löpning då är det ingen tvekan utan han sätter full fart framåt. Han ger sina lagkamrater alternativ att antingen gå själva eller att lämna över bollen till honom, han kommer också fint in i straffområdet och kombinerar sig fram på ett effekt vis tillsammans med sina lagkamrater. I defensiven gör han också ett stabilt jobb idag. Hatten av!

Jag vill också lyfta fram Yahya Kalley som gör sin blott andra allsvenska match någonsin, han går direkt från U-lagsfotboll i Malmö till hetluften i ett krisande IFK Göteborg. Det finns såklart mängder med saker att slipa på men det han visar upp idag bådar gott inför framtiden, han är pigg, tar inga onödiga risker och slår inlägget som ger 1-0 och ordnar straffen som stänger matchen till 3-0. Grymt jobbat!

Roland Nilsson har haft en dag på sig att påverka spelet så det går ju såklart inte att dra några stora slutsatser utifrån dagens match men det jag gillade var att vi såg ett mer direkt lag, vi var inte rädda för att slå ett tidigt inlägg eller att slå en lång boll och jobba därifrån men samtidigt såg man att vi också ville passa bollen och att vi vid flera tillfällen kombinerade oss fram med fart och direkthet för att hota Falkenberg. Det ska bli spännande att följa den här resan!

Man kan säga vad man vill om Sanas insats idag, han gjorde kanske inte sin bästa match i karriären och han missade ytterligare en straff men det är starkt av honom att utan tveksamheter gå fram och slå in straff nummer två till 3-0. Nu har han bränt två straffar i år och ledarstaben får analysera vem som ska ta straffarna i fortsättningen men om det inte är Sana som ska göra det så visade han iallafall för oss och för sig själv att han vet hur en straff ska sitta.

Matchens bubblare: Nu hoppas jag att gubbarna på torsdag går ut och ger FCK en jävla match, vi kanske inte är favoriter men vi ska fan ge det en ärlig chans. Alla spelare ska lämna torsdagens match med en känsla av att man har gett precis allt så får vi se sen hur långt det räcker…

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier