Det är kanske inte en frälsare från Torsby med skyttekungsgaranti som rullar in på Kamratgården, men väl en fotbollsarbetare som vet vad hårt jobb, stabilt försvarsspel och krav innebär. Just krav är något som efterlysts från det äldre gardet – de som, likt Nilsson själv, vunnit titlar.

Det är lätt att överskatta tidigare spelares karriärer. Listan över mäktiga spelare med mediokra, för att inte säga dåliga, tränarkarriärer kan göras lång. Men i ”Rolle” får Blåvitt en tränare som varit med när det blåst som spelare och som dessutom har dokumenterade framgångar som ledare. Utöver det har han vunnit titlar med Blåvitt.

Av ovan nämnda anledningar tror jag att Roland Nilsson är precis vad Blåvitt behöver.

Vad skiftet innebär rent taktiskt är jag fel person att svara på. Han sa själv att de måste sätta defensiven, och att Blåvitt varit för dåliga där. Han sa också att han vill variera rakare (längre) spel med kortare i en offensiv fotboll. Affärsplanen ämnar han efterfölja med andra ord.

Nu återstår att se om det blir en kulturkrock eller symbios när Ferrans katalanska tiki taka möter Roland Nilssons folkhemslika tankar om hur fotboll ska spelas. Jag tvivlar inte det minsta på att Blåvitt kommer börja vinna matcher. Varför inte börja redan på söndag?

Categories:

Tags:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier