Efter sex sorger och sju bedrövelser är det dags att kickstarta hösten. Löven börjar tappa färg, vinden är lite krispigare och poängkolumnen ska fyllas på. Vi börjar redan på torsdag, tycker jag. Tretton matcher utan seger. 13 matcher. Vi pratar inte om Trelleborg eller Brommapojkarna. Siffrorna handlar om IFK Göteborg och de är inte bra nog.

Det har varit hela havet stormar på Kamrtatgården senaste veckan. Poya lämnades utan stol, en sportchef har befordrats och en gått ner i tjänst. Ferran har tvekat och fått en ny radarpartner med tveksam kompatibilitet när det kommer till synen på hur fotboll ska bedrivas. Jag tror att det är bra. Alf kommer från den ”gamla” skolan: 4-4-2 (behöver inte vara tråkigt) och defensiv stabilitet i första rummet (livsviktigt just nu).

Mitt i stormens öga står en spelartrupp med kvalitet nog för att blanda sig i en strid om en topp 6-placering. Där finns spets i Wernbloom, Hasse, Aiesh med flera. På sparkontot finns dessutom Giorgi (han har gått på gräs vad nu det innebär) och Bjärsmyr, som inledde sin senaste sejour på ett lovande sätt. Talang finns det gott om i truppen i Jallow, Erlingmark, Da Graca med flera.

Jag tror inte att det här nya styret är beroende av en bra start mot Hammarby på torsdag: Man har inte på något sätt kniven mot strupen. Spelar man på ett sätt där man utgår ifrån motståndarnas svagheter och låter de egna spelarna göra det de är bra på (Aiesh + Wernbloom = succé). Om Alf och Ferran bara ger spelarna något att tro på är jag säker på att det blir en kul höst.

Det är förhållandevis många matcher kvar av Allsvenskan. Kontraktet måste inte räddas mot ett Hammarby som börjat tappa tron på det de gör och sin tränare. Det är läge att bara gå ut och köra. Blåvitt har allt att vinna och Hammarby har ett häng på Europaplats att förlora. Blåvitt har en vinnaridentitet att hitta tillbaka till och man har nu en ryggrad full av spelare som faktiskt vunnit saker. Hammarby har en nyförvärvad vinnaridentitet som hänger på en skör tråd och de känner nog av pressen. Blåvitt kan bara spela ut.

Matchen har potential att vända hela säsongen. Jag ser verkligen fram emot den.

Categories:

Tags:

BaraBen-podden
Facebook

3 weeks ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier