Efter GT:s avslöjande om att Blåvitts styrelse tagit fram en ”short list” på tränare som kan efterträda Poya Asbaghi som huvudtränare i Blåvitt spekuleras det vilt i vem som kan ta över. Om Poyas anställning är trygg eller ej är inget jag spekulerar i men jag vågar påstå att styrelsen inte samlas halvannan kväll för att diskutera leverantör av benskyddstejp. Här är fem namn som absolut inte bör vara med på den listan – och varför de känns olämpliga som IFK Göteborgs framtida ledare..

1. Joel Cedergren
Förespråkar förvisso en fotboll som liknar Poyas men har också, likt Poya (om nu ryktena stämmer), fått sparken pga just den typen av fotboll. Jobbade med Ferran i GIF Sundsvall, men projektet de utmejslade föll tämligen lätt något år in i processen. Fastnade i ett sidledsinferno han vägrade ta sig ur. Gjorde sig dessutom omöjlig i spelartruppen när desperationen smög sig på. Sundsvall fick nytt mod med Tony Tiger, men det räckte inte för att lösa nytt kontrakt den gången. 

2. Rikard Norling
Kanske vore det något att sno åt sig ytterligare en guldtränare från Solna. Kanske skulle det framstå som desperat. Norling gav i intervjuer ett intryck av att man-man-fotbollen var något han var tvungen att göra likt en rockmusiker som tröttnat på myten av sig själv och plötsligt ska testa nya uttryck. Ibland funkar det, men ofta blir det rätt patetiskt. 

3. Magnus Pehrsson
Kaos-Magnus har haft ett par tuffa år bakom sig trots ett SM-guld med Malmö FF. Djurgården (innan Malmö, jag vet) lämnade han efter att fansen tröttnat. Reinfeld slog på stora trumman och kallade till presskonferens och det var synd om Mange som lämnade lag som lyfte efter hans sorti. Djurgårdens fans ville inte ha honom och det ville inte Kalmars heller. Är kanske den tränare på listan som är minst trolig med tanke på sin nyvunna kärlek för spansk (ett återkommande tema i Blåvitt det senaste förvisso…) division 4-fotboll.

4. Jörgen Lennartsson 
Sprudlade inte under sin sista säsong i Blåvitt och har dessutom blivit Poddstjärna (någon måste ta diskussionen kring det obegripliga namnet på podden med honom) på senare tid. Nog för att han skulle ta det tillbaka till grunderna men trots att Blåvitt behöver hitta ett enklare spel tror jag att tidens tand har slitit för hårt på Lennartssons taktikpärm. Karriären har väl heller inte gått spikrakt uppåt sedan sortin från Blåvitt.

5. Magnus Haglund
Hamnar inte sällan i konflikt med spelare och vad det beror på vet jag inte. Har dessutom kontrakt med Bollklubben i Halmstad där han gör det bra med en ung trupp. Men att ta in en tränare som sprätter runt på Kamratgården stoltare än den stoltaste av tuppar vore nog mindre lyckat för att uttrycka det diplomatiskt.  

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier