Hur ska Blåvitt spela? Till varje allsvensk omgång tar ett antal BaraBen-skribenter över Poyas jobb och tar ut sina startelvor inför kommande match och du bjuds självfallet in för att skapa din egen elva så att du kan visa oss var skåpet ska stå! Längst ner i artikeln finns instruktioner för hur du gör din egen startelva.

BaraBen.com ger här nycklarna till att slå Solnaråttorna hemma. Denna gång är det Erik Nilson och Markus Hankins som tar ut varsin elva inför toppmatchen på måndagskvällen. Vid seger för Peking rycker de i toppen, men vid seger för Blåvitt är det bara två poäng upp till serieledningen…

Nilsons elva

Nilsons elva

Skönt med vinst och hållen nolla senast. Tycker att vi borde kunnat göra fler mål, men med många matcher på kort tid får vi nog vara nöjda ändå. På torsdag är det cupsemi och vi behöver satsa på den, men samtidigt är det viktigt att inte låta IFK Norrköping springa iväg i täten. Skulle vara nöjd med kryss trots allt.

Målvakt
Man satte folkölen i halsen några gånger när Giannis skulle spela bollen istället för att tjonga iväg den. Å andra sidan agerade han stabilt genomgående i övrigt. Får bekänna färg mot offensivt skickliga Peking.

Försvar
VW-soppan påverkar kanske en del här, men tycker ändå att Jallow har visat framfötterna tillräckligt för att peta skåningen. Detsamma kan såklart sägas om Holm, som skapar mycket från sin kant. I mitten vill jag egentligen se Tolinsson, men Bjärs var riktigt bra mot AIK.

Mittfält
Aiesh gjorde en grym match senast i en slags falsk nia-roll, men tycker ändå att han passar bäst som ytter. Sana behöver tydligen vila och han var ändå inte lysande mot råttorna.

Anfall
Jag vill återigen pröva Sargon på topp. Tycker att han har varit vass i både inhopp och från start. Om han kan utnyttja våra (få?) chanser mot östgötarna vore det såklart optimalt.

Hankins elva

Hankins elva

Med Sana borta vill jag se Farnerud från start och helt chockerande nog vill jag se en våldsam offensiv som går att formera som 4-4-2, eller 4-1-3-2 om man vill bli lite mer kreativ med beskrivningarna. Mot Bajen i cupen föreslog jag att man skulle parkera bussen och backa hem, mot Sirius föreslog jag att pressa högt och stressa dem till misstag och nu senast mot AIK förespråkade jag en fortsatt offensiv för att stöka till det för AIK:s spelsystem. Skämtsamt har jag sagt att Asbaghi och co läst mina rekommendationer, men jag är medveten om att det inte varit några galna drag att föreslå dessa spelsätt till just de här matcherna.

Den här gången tror jag att Blåvitt kommer spela helt annorlunda än det jag föreslår. Men lik förbannat är det så här de borde spela, i en optimal värld.

Målvakt
En del satte kaffet i halsstrupen när Giannis Anestis började spela vägg med diverse AIK-spelare härom sistens, men det var nog en effekt av att han blev ganska sysslolös under matchen. Försvaret framför honom neutraliserade motståndet så effektivt att AIK inte alls kunde komma till skott, i dubbel mening. Den här gången är han lika given som tidigare under året, då det lär bli en mer fartfylld match för honom och där Norrköpings offensiva högerkant blir den att framför allt hålla ögonen på. Men ”Greken” är given.

Försvar
Holm och Jallow har med starka inhopp visat att de är redo för ansvar i startelvan. De står för en helt ny offensiv ytterbacksstil som saknats med tidigare spelare i positionerna under säsongsinledningen. Jag tror inte att Asbaghi kommer satsa så här offensivt på våra kanter, men jag vill göra det för jag tror att den gamla klyschan om att anfall är bästa försvar är bästa sättet att neutralisera ett offensivt Peking på. Mittbacksduon känns – så länge de är friska – svår att rubba efter en extremt stark första uppvisning mot AIK. Nu blir utmaningen klart svårare, men är det några som ska klara av uppgiften att neutralisera Sead Haksabanovic och company, så är det vår mest rutinerade mittbacksduo.

Mittfält
Giorgi kommer in i det mer och mer match för match samt Aiesh har i mitt tycke varit en av Blåvitts bästa spelare inte bara mot AIK, men totalt sett under sommaren. De ska fortsätta få utmana, driva på och växelspela med Jallow och Holm som bägge har kunskap och förmåga att fylla på längs kanterna, skapa passningsalternativ och komma till lägen för inlägg, snett inåt bakåt-passningar, egna avslut samt väggpassningslägen in i boxen med mötande forwards eller en Hasse som fyller på framåt. Defensivt blir det ett stort ansvar för August Erlingmark i den här uppställningen, men jag tror det är exakt vad han behöver för att få ut maximalt av sin potential. Erlingmark ska tillsammans med Calisir och Bjärsmyr bilda en defensiv triangel som dödar spelet vid spelvändningar. Vi räknar kallt med tre gula kort här, med gott om taktiska frisparkar och med understöd åt varann för att täcka den kant där vi spelat offensivt och eventuellt tappat boll. Hasse, vars utgångsposition blir den offensiva i en ganska snäv diamant, eller pil-formation, har löpkapaciteten att ge trion understöd – trots att hans primära uppgift blir att röra sig i våldsam takt i djupled för att tära hål i Pekings förmåga att försvara sig på kanterna.

Anfall
Två olika typer av mittfältare som fungerar som två olika typer av anfallare. Farnerud står för ett huvudspel och ett skott som innebär en typ av fara, medan Paka står för de oväntade rörelsemönstren och spelet på små ytor som uppstår när Holm tillåts älga framåt och Aiesh gör bort sin gubbe. Har de huvudet på skaft kan denna anfallsduo skapa en himla massa farligheter på måndagskvällen. Lyckas de dessutom sätta dit bollarna blir vi omöjliga att stoppa för Norrköping, som absolut inte väntat sig en offensiv attackplan av modigaste modell…

Gör din egen elva!

Så du tror att du kan göra en bättre elva? Det tvekar vi inte en sekund på! Klicka här för att börja bygga din startelva.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan2.jpg

För att redigera elvan klickar Du på ”Create New Using This Formation”.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan1.jpg

Redigera spelarna genom att klicka på respektive spelare och sätt ett namn. Vill du ändra uppställningen är det bara att dra spelarna som du önskar.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan.jpg

Dela startelvan genom att kopiera länken och lägga ut den på TwitterFacebook eller i kommentarerna. Vill du att din elva ska synas utan att man behöver klicka på länken rekommenderar vi att du tar en skärmdump och publicerar direkt på Twitter och/eller Facebook. Självfallet använder du hashtagen #ifkgbg men framför allt vår nya hashtag där vi kan mötas framöver: #blåvitXI.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier