Ragnar Sigurdsson har sedan han satte sin fot på Kamratgården för första gången alltid varit uppskattad bland IFK Göteborgs supportrar, många är vi som har velat se honom i den Blåvita dressen igen. Tidigare i vår röstade ni, våra läsare, in Ragge i den bästa Blåvita elvan under 2000-talet och nu när vi var i stort behov av en mittback var det många som hoppades att Ragnar skulle skriva på för Blåvitt när kontraktet med FCK gick ut. På grund av Covid-19 förlängdes den danska säsongen och Ragge skrev på en månads förlängning av sitt kontrakt. Men sedan dess har Ragnar enbart gjort ett kort inhopp för FCK så jag blev nyfiken på att höra med Ragnar själv om hur han ser på sin nuvarande situation och vad han tänker om framtiden.

Faksimil: GP.se

Du förlängde ditt kontrakt med FCK med en månad men har fått minimalt med speltid sedan dess. Hur ser du på din nuvarande situation?

Jag har haft minimalt med speltid för att vi har fortfarande haft chans att vinna ligan och startelvan som har spelat sen vi drog i gång igen efter coronapausen har gjort det väldigt bra. Nu förlorade vi i går mot Midtjylland och nu ser det väldigt svårt ut att vinna ligan. Så vi får se vad som händer med elvan i nästa match, om jag får speltid eller inte. Jag är iallafall helt spelklar!

Det är ingen hemlighet att många Blåvita supportrar gärna skulle se dig i Göteborg igen. Nu skrev man kontrakt med Bjärsmyr, har du haft någon kontakt med Blåvitt i sommar?

Jag såg att Bjärsa är tillbaka och det kommer vara väldigt bra för Blåvitt. Jag har själv inte pratat med nån i Blåvitt om att officiellt komma tillbaka. Jag snackade dock med min vän Gustav Hessfelt för inte så länge sen och då frågade han mig om jag kunde tänka mig att komma tillbaka och självklart är det ett bra alternativ för mig nu.

Ditt kontrakt går som sagt ut om en månad, hur ser du på din framtid?

Jag har haft en riktigt hård motvind sen jag kom tillbaks till FCK. Det har varit många småskador här och där, vilket jag aldrig har varit med om förut. Så jag hade lite svårt att förhålla mig till vad som egentligen hände. Men jag tror att det var alla förändringar i livet som påverkade. Saker som att byta land, stad, lag, träningsupplägg, några dåliga känslor mixat med många bra känslor för att vara tillbaka i Skandinavien igen och dessutom några personliga grejer. Men nu den senaste månaden har jag vart frisk och tränat på väldigt bra. Så fram till bara för ett litet tag sedan tycker jag att jag inte riktigt har haft möjligheten att visa mitt riktiga ansikte sen jag kom tillbaks till Köpenhamn. Nu har vi 5-6 matcher kvar här i ligan och om min chans kommer så får man väl se vad man går för! Så vad det gäller framtiden vill jag gärna få chansen att spela några matcher för att visa att jag fortfarande kan spela på toppnivå! Så om jag håller mig frisk och får komma igång och spela igen så tar jag nog ställning kring vad som sker efter vår säsong är över. Jag har helt enkelt inte stängt några dörrar ännu.

Har du några diskussioner med Köpenhamn angående att förlänga ditt kontrakt eller är det inte ett alternativ?

Vi ska prata om vår eventuella gemensamma framtid nu under juli månad så får vi se vart det landar.

Tolinsson har imponerat under inledningen av säsongen, vi har skrivit kontrakt med Bjärsmyr, vi har Calisir som alternativ och Da Graca och Wikström är på väg tillbaka efter sina skador så det förefaller väl osannolikt att Ragnar skulle komma tillbaks nu under 2020 men i fotbollens värld kan saker och ting gå snabbt, huxflux kanske man säljer Calisir till nåt Cypriotiskt gäng och så finns det en plats ledig. Jag hade i vilket fall som helst inte tackat nej till en Ragnar Sigurdsson i Blåvitt igen oavsett om det blir i sommar eller om en säsong eller två.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier