Nu fortsätter vi vår serie där vi på BaraBen tar ut våra startelvor och utmanar alla Blåvita fans att ta ut sina. Varje omgång tar ett antal BaraBen-skribenter över Poyas jobb och tar ut sina startelvor inför kommande match och du bjuds självfallet in för att skapa din egen elva så du kan visa oss var skåpet ska stå! Längst ner i artikeln finns instruktioner för hur du gör din egen startelva.

Till matchen mot Kalmar FF kommer Elsa Alm och Erik Nilson att representera BaraBen.com.

Alms elva

Kalmar är ett svårslaget lag – även om de inte resultaten den här säsongen inte gått som de velat. Ett sammansvetsat lag med många talangfulla spelar på sina positioner. Men Blåvitt är också svårslaget och här är laget som jag anser borde krossa Kalmar!

Målvakt: Ett självklart val. Känns tryggt och stabilt med Anestis i buren. En målvakt som inte bara gör svåra räddningar utan även är starkt involverad i resten av spelet. Hoppas hans toppform håller i sig genom den blytunga hösten blåvitt har framför sig.

Försvar: Konstellationen Wernersson – da Graca – Calisir – Toko har börjat spela ihop sig rätt bra tycker jag, även om det ibland slarvas för mycket. Toko har varit stark på högerkanten, vilket vi självklart önskar mer av mot Kalmar.

Mittfält: Erlingmark är självklar. En spelare som imponerar och går från klarhet till klarhet på plan. Sana har sett fin ut de senaste matcherna och det är kul att ha tillbaka honom i den blåvita tröjan. Kharaishvili är stabil i fasta situationer trots att han hade kunnat vara mer effektiv i många lägen.

Anfall: Aiesh har lämnat en del att önska men jag tror ändå det är rätt att ge lite speltid så han kan spela in sig i laget. Söder är i form och har stått för många viktiga bollar och mål det senaste. Mer sånt mot Kalmar! Vibe skruvar upp energin rejält bland de yngre på plan och fick dessutom till ett viktigt mål mot Helsingborg senast. Vibe får gärna skapa mer Good Vibes mot Kalmar!

Nilsons elva

Kalmar har fått lite ny luft under vingarna efter den överraskande bortasegern mot AIK. Samtidigt verkar Solnalaget ha en liten formdipp just nu, vilket kanske förklarar tappet mot smålänningarna. Jag tycker ändå att vi bör slå KFF med det här laget, som både har tyngd och klass. Ses på Gamla Ullevi!

Målvakt: Greken petas inte, även om Amos gjorde en ganska fin insats i cupen senast.

Försvar: Toko får förnyat förtroende efter att återigen varit väldigt bra mot HIF. Nu när det snackas om att Ohlsson kan åka utomlands tycker jag att vi bör satsa på att behålla den slitstarke schweizaren. I övrigt inga förändringar, mittlåset har blivit bättre för varje match och Wernersson är stabil.

Mittfält: Vill se en något mer offensiv uppställning här. Eftersom jag ser August som den defensivt starkaste av de tre får han städa upp lite mer bakom de mer kreativa där framme. Framförallt Sana ska stå för passningarna framåt och försöka lirka upp det skickliga Kalmarförsvaret.

Anfall: Eftersom Robin fortfarande levererar ska han naturligtvis spela. Bredvid honom samma killar som mot HIF. Giorgi får fortfarande kritik, och även om jag håller med om att hans målskytte är lite för dåligt har han den här säsongen blivit ännu bättre på att spela fram. Sju assist är fin statistik. Dessutom är hans fot på fasta situationer viktig för oss – så länge han undviker de korta hörnorna.

Gör din egen elva!

Så du tror att du kan göra en bättre elva? Det tvekar vi inte en sekund på! Klicka här för att börja bygga din startelva.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan2.jpg

För att redigera elvan klickar du på ”Create New Using This Formation”.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan1.jpg

Redigera spelarna genom att klicka på respektive spelare och sätt ett namn. Vill du ändra uppställningen är det bara att dra spelarna som du önskar.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan.jpg

Dela startelvan genom att kopiera länken och lägga ut den på Twitter, Facebook eller i kommentarerna. Vill du att din elva ska synas utan att man behöver klicka på länken rekommenderar vi att du tar en skärmdump och publicerar direkt på Twitter och/eller Facebook. Självfallet använder du hashtagen #ifkgbg men framförallt vår nya hashtag där vi kan mötas framöver: #BlåvitXI.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier