Nu fortsätter vi vår serie där vi på BaraBen tar ut våra startelvor och utmanar alla Blåvita fansatt ta ut sina. Varje omgång tar ett antal BaraBen-skribenter över Poyas jobb och tar ut sina startelvor inför kommande match och du bjuds självfallet in för att skapa din egen elva så du kan visa oss var skåpet ska stå! Längst ner i artikeln finns instruktioner för hur du gör din egen startelva.

Till matchen mot Helsingborg kommer Daniel Andrén och Erik Nilson att representera BaraBen.com.

Andréns elva

Helsingborg är ett av de lag som Blåvitt har en god statistik mot. Och när jag tänker efter känns det som att man brukar jubla efter matcher mot laget från Sundets pärla. Men vem bryr sig om känslor?

Målvakt: Anestis. Kul att det verkar som att någon typ av förhandling är i rullning.

Försvar: Senast blev det lite rörigt i och med Rasmus fruktansvärt tråkiga skada och de rockader som den medförde. Skönt att både Da Graca och Calisir är tillbaka (se gärna till att synka era gula bättre hädanefter). Men, senast var tre fjärdedelar borta och det vore för enkelt om alla vore disponibla samtidigt och därför täcker Toko upp som högerback, som han gjort med bravur tidigare under säsongen.

Mittfält: Senast stod Sana för en härlig comeback och jag undrar om det inte är som central spelare han värvats? Jag vill i alla fall se honom centralt, men lite högre upp i banan än senast. Han satte fart på bollen och varvade enkla lösningar med svåra mot Falkenberg. Borta mot Helsingborg kan han säkerligen få de som tvivlar på Granen än mer vatten på sin kvarn, för att han ser rapp ut. Sebastian Eriksson och August Erlingmark tar platserna framför backlinjen och det är väl i ytan mellan backlinje och mittfält Helsingborg har sina största styrkor. August kommer dessutom behövas när skåningarna matar på med inlägg.

Anfall: Aiesh såg inte helt bekväm ut senast och behöver så klart tid. Jag vidhåller att han är en av allsvenskans bästa spelare 1 mot 1 och hans inläggsfot är också fin. Till höger väljer jag Hasse. Inte för att han på något sätt varit dålig centralt utan för att han var riktigt fin ute till vänster mot just Helsingborg och för att Giorgis form är tveksam. Söder har gjort mål i de fem senaste matcherna och förpassar därav Vibe till bänken. Den här gången var det svårt att ta ut elvan eftersom att man var tvungen att sätta en eller ett par riktigt bra spelare på kvisten, vilket är otroligt roligt.

Nilsons elva

En svår bortamatch väntar. HIF känns dock lite ojämna. Vore skönt att ta tre poäng och det spelar verkligen ingen roll hur det går till.

Målvakt: Fortsatt stensäkert. Måste säga att vi kanske inte ger vår käre grek tillräckligt med kredd. Han är nog vår bästa värvning i år egentligen.

Försvar: Lite lurigt. Med Ohlsson avstängd och Toko småskadad väljer jag Emil Holm på högerbacken. Är lite osäker på om han har spelat där förut, men han gjorde det på träningen innan Falkenbergsmatchen. I övrigt kommer mittlåset tillbaka såklart.

Mittfält: Efter hans strålande inhopp senast är det för mig givet att Sana ska spela från start mot HIF. Hans fina passningsfot i en Paka-roll tror jag passar honom perfekt. Kul att se också hur Tobias har förenklat sitt spel en del jämfört med sin senaste sejour i Blåvitt. Även om jag gärna ser ännu mer av hans underbara teknik. Jag tycker att det är så härligt att vi har en lirare som honom i laget. Erlingmark och Eriksson får bidra med lite defensiv stabilitet så att Sana kan jobba fritt. Hasse petad? Ja, på ett sätt har han känts väldigt given hela säsongen. Men kanske läge för honom att vila nu. Dessutom tycker jag kanske att han har en något nedåtgående trend.

Anfall: Aiesh fick inte mycket uträttat mot FFF, men jag tycker ändå att han ska spela. Lite i brist på bättre alternativ tyvärr. Både Vibe och Abraham är helt ur form. Kharaishvili behöver bli mer effektiv, men han är trots allt ett hot på fasta situationer och liknande. Söder är vår målgörare och får förhoppningsvis in några bollar nere i Skåne.

Gör din egen elva!

Så du tror att du kan göra en bättre elva? Det tvekar vi inte en sekund på! Klicka här för att börja bygga din startelva.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan2.jpg

För att redigera elvan klickar du på ”Create New Using This Formation”.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan1.jpg

Redigera spelarna genom att klicka på respektive spelare och sätt ett namn. Vill du ändra uppställningen är det bara att dra spelarna som du önskar.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan.jpg

Dela startelvan genom att kopiera länken och lägga ut den på Twitter, Facebook eller i kommentarerna. Vill du att din elva ska synas utan att man behöver klicka på länken rekommenderar vi att du tar en skärmdump och publicerar direkt på Twitter och/eller Facebook. Självfallet använder du hashtagen #ifkgbg men framförallt vår nya hashtag där vi kan mötas framöver: #BlåvitXI.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier