Försöker analysera vad som händer och landar i att parafrasera Jens G i Peking…vi…eeh…spelar…eeh…så mycket längre kommer jag inte i min analys. Fotboll är inte alltid rättvist, det ska gudarna veta, och Norrköpings tolfte spelare, för dagen klädd i gult, gjorde sitt bästa för att göra matchen ännu svårare för blåvitt. Det hjälpte föga.

Så härligt att se Edgar…eeh…jag menar Robin Söder tillbaka i startelvan. Så ruggigt nyttig, så smart så lugn och så synd att han valde att spela utan glasögonen. Jag tror, att om han får vara frisk så kommer han att explodera. Han såg dessutom förvånansvärt rapp ut på plasten i kväll.

En annan som fick upprättelse var Anestis. Fy fa-an vilka räddningar. Den såg jag inte komma och jag gläder mig enormt med målvaktsfantomen som ser så fantastiskt sympatisk ut. Norrköping borde avgjort matchen både en och två gånger, men i kväll var han så gott som omutlig och man är glad att Jakob Johansson la in goda vitsord för sin tidigare lagkamrat. Kan de bli guld värda?

Ingen av Paka, Nygren eller Giorgi fick det riktigt att stämma i dag och stundtals såg Nygren lite frustrerad ut. Ändå går han därifrån med en assist, Paka med mål och Giorgi med ett direkt avgörande mål. Visst såg man att Pekings backar hade enorm respekt för Vibe när han kom in? Tänk när han är lite mer synkad med kamraterna, tänk när hans form är något starkare. Då blir vi (ännu mer) svårstoppade.

Sebastian Eriksson är tillbaka – lycka!

Jordan Larsson fick inte en centimeter gratis av Starfelt. Han var överallt i försvaret och ser lugn och stabil ut. Det blir intressant att se honom mäta sig med Rosenberg och Antonsson på torsdag.

2018 gick man till Ullevi, eller den lokala puben och man visste att blåvitt kunde släppa in ett mål när som helst och att det skulle bli otroligt tufft att vinna oavsett motstånd. 2019 känns det som att det är motståndarna som kommer få det tufft att vinna och att blåvitt kan göra mål vilken sekund som helst. För de är skoningslösa, de unga spelarna, och de hugger som reptiler, vilket är en passande liknelse inför torsdagens drabbning.

Se till att säkra din plats – för på torsdag blir det åka av.

Tags:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier