Nu fortsätter vi vår serie där vi på BaraBen tar ut våra startelvor och utmanar alla blåvita fans att ta ut sina. Varje omgång tar ett antal BaraBen-skribenter över Poyas jobb och tar ut sina startelvor inför kommande match och du bjuds självfallet in för att skapa din egen elva så du kan visa oss var skåpet ska stå! Längst ner i artikeln finns instruktioner för hur du gör din egen startelva.

Till matchen mot AIK kommer Erik Nilson och Daniel Andrén att representera BaraBen.com.

Eriks elva

Detta blir säsongens första match jag ser på plats, så jävla gött. Men det är alltid svårt att möta AIK, ett defensivt starkt lag. En fördel för oss dock att Sebastian Larsson är avstängd.

Målvakt

Mot Kalmar gjorde Anestis sin bästa insats hittills i den blåvita tröjan. Tycker att det dessutom börjar synas att kommunikationen mellan honom och backlinjen fungerar bättre och bättre.

Försvar

Inga förändringar. Calisir imponerade senast och även om Koffe gjorde en helt ok första halvlek mot KFF ser jag ingen anledning till att ändra här.

Mittfält

Hasse har varit Blåvitts bästa spelare två matcher i rad. Nu MÅSTE han starta. Hans spelstil liknar ju Pakas lite, men med en defensivt duktig August bakom dom funkar det.

Anfall

Vibes skada är såklart tung, men Robin har spelat bra den senaste tiden och jag hoppas att han har ett mål i sig mot laget från Solna. Många höjde röster om att Giorgi nu måste petas efter ännu en svag match senast. Att killen inte är i toppform är naturligtvis väldigt tydligt, men han slog ändå den fantastiskt fina hörnan till målet på Guldfågeln. Förhoppningvis hittar han tillbaka till fjolårets spel snart. Benjamin ska såklart fortsätta visa varför han är svensk fotbolls framtid.

KROSSA GNAGET

Daniels elva

Säsongens tredje hemmamatch och jag är alls inte vidare nervös. Jag är förväntansfull och jag tror faktiskt att vi ska kunna rå på laget från Solna. Att Sebastian Larsson saknas gör inte våra chanser mindre. Visst har motståndarna fortfarande vassa spelare att ställa på planen, men har de verkligen levererat på en sådan nivå att man ska vara alltför rädd för dem? Svaret får vi i morgon, gissar jag.

Målvakt

Anestis får fortsatt förtroende. Egentligen finns inte mycket att säga om målvaktsläget i föreningen. Personligen hoppas jag fortfarande på Tom Amos, men är det inte dags att ta över förstaslipsen snarast om det ska lyfta ordentligt?

Försvar

Ohlsson som var så petad av JL att man som supporter undrade varför man i hela världen värvade honom, har vuxit och vuxit och vuxit och jag undrar om inte han kan bli en (relativ) storförsäljning vad det lider. Starfelt är i mina ögon given. KDG är inte lika given, men han har potential att bli en kultspelare och visst har han potential. Vänsterbacken har gått från klarhet till klarhet. Hoppas fortfarande på förstärkning där, dock.

Mittfält

Calisir får hoppa upp ett pinnhål och det är enbart för att jag inte är reda att släppa PAKA, Erlingmark och Hasse lösa. Lite fegt av mig, men visst är erfarenhet viktigt i en sådan här match. Jag får en känsla av att mycket kommer att avgöras på mitten och vill därför ha två spelare som kan ta dueller där. PAKA har varit fantastisk där inne, men jag vill hellre se Hasse nu när jag måste välja.

Anfall

Söder ackompanjeras av PAKA och Nygren och vilken fin anfallstrio det är. De gånger bollen når någon av nämnda herrar (nåja…) kan det bli riktigt underhållande.

Ses i morgon i solskenet, eller var en fyrkant.

Gör din egen elva!

Så du tror att du kan göra en bättre elva? Det tvekar vi inte en sekund på! Klicka här för att börja bygga din startelva.

För att redigera elvan klickar Du på ”Create New Using This Formation”.

Redigera spelarna genom att klicka på respektive spelare och sätt ett namn. Vill du ändra uppställningen är det bara att dra spelarna som du önskar.

Dela startelvan genom att kopiera länken och lägga ut den på TwitterFacebook eller i kommentarerna. Vill du att din elva ska synas utan att man behöver klicka på länken rekommenderar vi att du tar en skärmdump och publicerar direkt på Twitter och/eller Facebook. Självfallet använder du hashtagen #ifkgbg men framförallt vår nya hashtag där vi kan mötas framöver! #BlåvitXI

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

3 weeks ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier