Såg vi inte något nytt i solskenet (själv prickade jag in skuggan) på Nya Ullevi igår? Jag har varit väldigt kritisk till mycket kring huvudtränare Poyas förehavanden och får faktiskt krypa till korset och ge honom att gårdagens match var väldigt väl genomförd. Det blev rörigt defensivt några gånger och visst hängde ett bortamål i luften, men å andra sidan: Elfsborg var väl i ärlighetens namn aldrig nära att göra ett ledningsmål? Efter 1-0 brände det aldrig till, den saken är klar.

Briljant

För jag drabbades väl inte av solsting under uppvärmningen på uteservering? Visst såg det riktigt bra ut på sista tredjedelen? Jag såg Robin Söder vara ruggigt kreativ och stark. Han vann boll och fördelade på medspelare som sprang runt honom – en fröjd att se. Jag såg Nygren spela på ett sätt som verkligen får mig att våga tro på ett gott år. Tänk att Lasse Vibe dessutom skall spetsa till den här elvan.

Vägen till sista tredjedelen var inte lika omständlig som i tidigare matcher. Många har varit inne på att blåvitt igår spelade en något rakare fotboll. Jag håller med. Att riskerna minimerades långt ner på egen planhalva tar jag med mig som positivt. Det såg inte fullt så stressigt ut som det brukar göra.

Da Graca fick komma in och han hade en helt fantastisk glidtackling på Elfsborgs nummer nio. Han såg tänd, men inte övertaggad ut och bortsett från att han skickade bollar till höger och vänster som vore han en vattenspridare såg han rätt bra ut.

Tycker att Paka spelade upp sig efter sitt fina mål. Å ena sidan, svårt att göra det sämre än Pakas första 22 minuter. Å andra sidan är det riktigt starkt att ta sig samman efter så många svaga aktioner på så kort tid. Han försöker och försöker och som jag hoppas att det ska lossna för honom nu. Problemet är att jag har svårt att se honom som en central mittfältare.

Junes blandade och gav, men piruetten, den obligatoriska, ser mjuk ut.

Det som jag tar med mig från matchen är främst geisten. Det kämpades på ett sätt som jag inte sett under Poya tidigare (nej, det kan inte bara vara Vibe, eller?), vilket var väldigt roligt att se. Det small i dueller och även vänsterkanten såg skaplig ut.

Ohlsson går från klarhet till klarhet och jag kan inte förstå varför Jörgen envisades med behandlingen av honom. Har vi svaret i det som skrivs om den gamle demontränaren i Norge?

Elfsborg var rent svaga så framtida matcher kommer att bli tuffare, men det här var definitivt något att bygga vidare på och något att våga tro på. Det är med den här typen av insatser som man köper sig tålamod.

Det är långt kvar av säsongen och jag tänker inte börja drömma om SM-guld eller Europaplatser, men det ska bli otroligt spännande att få följa Benjamin Nygrens första stapplande steg mot kontinenten.

Tags:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier