Nu fortsätter vi vår serie där vi på BaraBen tar ut våra startelvor och utmanar alla Blåvita fans att ta ut sina. Varje omgång tar ett antal BaraBen-skribenter över Poyas jobb och tar ut sina startelvor inför kommande match och Du bjuds självfallet in för att skapa din egen elva så du kan visa oss var skåpet ska stå! Längst ner i artikeln finns instruktioner för hur du gör din egen startelva.

Denna veckan kommer Dan Ahlman och Daniel Andrén att representera BaraBen.com.

Ahlmans elva

Det var ingen bländande match mot Nyköping senast men det slutade till slut med en stabil seger, två mål framåt och en hållen nolla. Nu är det derby mot Gais som väntar och matchen blev inte mindre intressant efter att Nyköping besegrade Örebro tidigare idag. Gais lär kämpa till sista svettdroppen så det gäller att Blåvitt verkligen är på tårna imorgon!

Det finns ingen tvekan om att Anestis ska vakta buren. Han behöver få så mycket speltid som möjligt för att spela ihop sig med backlinjen inför den allsvenska premiären.

I backlinjen petar jag Calisir då jag anser att han har varit den svagaste länken där bak så här långt in på säsongen. Jag vill istället se Da Graca flankeras av Wikström och Erlingmark (om han är fullt frisk). Wikström var, i mitt tycke, matchens spelare senast och jag vill att han ska få så mycket erfarenhet som möjligt nu på försäsongen. Jag vill också ha in Erlingmarks vinnarskalle mot ett toktaggat Gais och Da Graca har höjt sig flera snäpp den här säsongen så då får helt enkelt Calisir stå åt sidan. Seb O fortsatte att leverera på wingbacken senast och Wernersson är för tillfället vårt bästa alternativ till vänster.

På innermittfältet vill jag se Alhassan ”Hasse” Yusuf tillsammans med Barny. Jag känner att med Hasse får vi en helt annan fart och rörelse i vårt spel jämfört med när Affane lirar. Utvecklingspotentialen hos Hasse är enorm och i det läget föreningen befinner sig i just nu måste vi ge våra största talanger förtroende och speltid. Jag tycker att Barny ser riktigt trygg ut med bollen och jag ser gärna att han får chansen att växa in i sin roll.

I de tre offensiva positionerna placerar jag Giorgi, Nygren och Paka. Nygren har inte, målmässigt, fått det att lossna ännu och det hade kanske inte varit helt fel om han hade fått lite avlastning men det är nog bäst om vi skyndar långsamt med Söder och då får Nygren helt enkelt gnugga på. Giorgi såg något piggare ut mot Nyköping men vi har fortsatt mycket att hämta från honom, varför inte en explosion mot Gais? Sargon har haft en del fina tekniska aktioner men kanske inte fått ut sådär överdrivet mycket av sitt spel därför ser jag gärna att Paka får en start. När han är som bäst har han ett sånt härligt flyt i sitt spel. Nu jävlar krossar vi makrillarna!

Tycker du att Ahlmans elva verkar vettigt men vill justera den – Klicka här för att komma till hans startelva!

Andréns elva

I mål ställer jag Anestis eftersom att han väl är det enda rimliga alternativet i truppen. Där hade man önskat en sundare konkurrenssituation framöver. Framför honom ställer jag kraftpaketet Da Graca tillsammans med Calisir i mitten. Da Graca kommer förhoppningsvis gå från klarhet till klarhet under säsongen och kan, i bästa fall, bli värd en slant vad det lider. Calisir tyckte jag var bäste försvarare 2018, och hoppas att han fortsätter på den väg han utstakat. Till vänster sätter jag Edvin Dahlqvist – kul med spelare från de egna leden. Till höger Sebastian Ohlsson som jag tänker ska springa som om han vore Emil Salomonsson 2014 och täcka upp för Junes Barny som får en lite friare roll till höger.

Giorgi spelar vänsterytter och jag tänker att han får vara så fri som matchen tillåter. Men initialt bör han hållas tillbaka en aning. Alhassan och Erlingmark känns som ett skapligt balanserat innermittfält sett till att yttrarna är relativt offensivt lagda i den här elvan. Junes Barny ute till höger vill jag ska kliva in och styra spelet. Han har en ganska central roll som utgår från högerkanten.

Robin Söder och Nygren hoppas jag på 2019. Robin kan förhoppningsvis med sin smartness öppna ytor för Nygren och det hade ju varit helt fantastiskt om Nygren får ett genombrott i år.

Tycker du att Andréns elva verkar vettigt men vill justera den – Klicka här för att komma till hans startelva!

Gör din egen elva!

Så du tror att du kan göra en bättre elva? Det tvekar vi inte en sekund på! Klicka här för att börja bygga din startelva.

För att redigera elvan klickar Du på ”Create New Using This Formation”.

Redigera spelarna genom att klicka på respektive spelare och sätt ett namn. Vill du ändra uppställningen är det bara att dra spelarna som du önskar.

Dela startelvan genom att kopiera länken och dela sedan på Twitter, Facebook och/eller i kommentarerna. Vill du att din elva ska synas utan att man behöver klicka på länken rekommenderar vi att ni tar en screenshot och postar direkt på Twitter och/eller Facebook. Självfallet taggar vi in #ifkgbg men vi kör framförallt på vår nya hashtag där vi kan mötas framöver! #BlåvitXI

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier