Omgång tre av
 Fantasy Premier League är nu avklarad och för tredje veckan i rad har vi en ny ledare i ligan. Upp i topp har Joachim Johansson med BK Framfall tagit sig. Han drog in 86 poäng och med sin total på 266 poäng ligger han på plats 13 i Sverige och 388 i världen, helt sanslöst bra!

Joachim fick en fullträff med tipset ifrån Ahlmans trippel i form av budgetanfallaren Mitrovic men det ska dock sägas att han haft med honom redan från start och faktiskt inte gjort en enda transfer så här långt in i spelet. Joachim må ligga i topp men flest poäng i veckans omgång fick Patrik Sjåstad med sitt gäng Mr. Meeseeks med sina 88 poäng och han klättrade upp till plats 107 i ligan. Har man halkat efter något i ligan ska man inte misströsta utan lyckas man pricka in ett par bra veckor i rad kan man klättra rejält i tabellen på kort tid. Den här omgången var det många lag som fick betydligt sämre poängutdelning än tidigare, mycket på grund av att City spelade 1-1 mot Wolves och att Liverpool ”bara” slog Brighton med 1-0 och det syns i toppen av tabellen där många av lagen fick betydligt sämre poäng än tidigare veckor.

Ni som lyssnade på mina tips senaste veckan kan mycket väl ha fått en liten push upp i tabellen den här omgången. Trent Alexander-Arnold (5.0) startade i Liverpools backlinje och fick poäng för hållen nolla, han var dock riktigt nära rejäl succé då han hade en frispark i ribban och ett skott strax utanför men efter ett gult kort landade han på godkända fem poäng. Henrikh Mkhitaryan (7.1) var tyvärr inte direkt involverad i något av Arsenals tre mål men med The Gunners offensiva fotboll är jag övertygad om att han kommer producera rejält med poäng framöver. Den stora succén i Ahlmans trippel var dock Aleksandar Mitrovic (6.6) som med sina två mål, en assist och tre bonuspoäng landade på hela 16 poäng. Höll ni er borta från Veckans Gaisare kan ni också skatta er lyckliga då Eric Bailly (5.4) inte ens fick plats i Mourinhos matchtrupp.

Ahlmans trippel

Back: Marcos Alonso, Chelsea. (6.7)

Mittfältare: Andros Townsend, Crystal Palace. (5.9)

Anfallare: Cenk Tosun, Everton. (7.0)

Marcos Alonso har helt och hållet dominerat FPL i år, många var oroliga inför säsongen att han inte skulle vara lika offensiv under Sarris ledning men han har varit minst lika anfallsglad i inledningen av årets säsong. Han har på sina tre inledande matcher gjort ett mål, stått för fyra assist, fått åtta av nio möjliga bonuspoäng och även hållit en nolla och med det tagit 35 poäng. Den här omgången möter man Bournemouth på hemmaplan och han borde både kunna hålla nollan och producera poäng framåt.

För att få in de allra dyraste spelarna i spelet behöver man också hitta guldkorn i den lägre priskategorin. Andros Townsend har gått ner i pris och kostar nu bara 5.9 och det beror på att många har övergett honom då han inte har producerat några poäng framåt i inledningen av säsongen. Han har dock varit väldigt involverad i det offensiva spelet och har, i ett bra Crystal Palace, varit nära att både producera assist och mål och nu möter Palace Southampton på hemmaplan och man har också ett riktigt fint spelschema framöver.Vill man få in en billig spelare som inte ägs av så många då kan det vara läge att satsa på Townsend.

Everton möter på lördag Huddersfield som på sina tre inledande matcher har släppt in nio mål, Everton har varit riktigt målglada och har tryckt in sex mål på sina tre matcher. Tosun har inte spräckt nollan ännu men han har stått för två assist, kanske blir det islossning mot ett svagt Huddersfield?

Veckans Gaisare

José Holebas, Watford. (4.7)

Holebas har gjort succé i inledningen av säsongen, han har tagit fjärden mest poäng av alla backar i hela spelet efter två assist, ett mål, fyra bonuspoäng och en hållen nolla. Han har därmed stigit i pris från 4.5 till 4.7 då många har hoppat på Holebaståget. Holebas har de senaste säsongerna landat på runt två mål och fyra assist, han brukar dock ta betydligt fler gula kort, i år har han redan tagit två och för två säsonger sedan tog han hela 14 gula kort. Nu möter man Spurs på hemmaplan, följt av United hemma, ett målglatt Fulham borta och därefter Arsenal borta. Min gissning är att Holebas inte kommer ta speciellt mycket poäng de närmsta fyra omgångarna och det är nog risk att han faller i värde igen. Håll er borta!

Slutligen skall vi också se hur det går för alla våra Blåvita profiler i vår punkt Kändistabellen.

Kändistabellen

1 Eijlert Björkman IF, August Erlingmark 225p plats 36, poäng GW2 45.

2  Facit FC Noah Alexandersson 180p plats 284, poäng GW2 54.

3 FC Scholm United, Stefan Holm 179p plats 292, poäng GW2 63.

4 Adil Titi, Adil Titi 169p plats 388, poäng GW2 61.

5 LexLucion, Tobias Hysén 161p plats 448, poäng GW2 58.

6 Narcastle, Billy Nordström 147p plats 550, poäng GW2 52.

7 LångabollarpåEijlert, Andreas Öhman 147p plats 557, poäng GW2 57.

Erlingmark behåller ledningen i Kändistabellen men allihop bakom honom har knappat in, tabellen är oförändrad men Stefan Holm och Adil Titi klättrade nästan 100 placeringar i den totala tabellen. Även Hysén, Nordström och Öhman har klättrat i den totala tabellen och förhoppningsvis ger det dem den boost som krävs för att fortsätta knapra in på toppen! Och förresten, glöm inte av att stödja #teamsnögubbe i kampen bland jultröjorna!

Tags:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier