Idag är det äntligen dags för match på Gamla Ullevi igen när IFK Göteborg tar emot IF Brommapojkarna kl. 16:00. Huvuddomare i matchen är Patrik Eriksson från Gävle och han tar hjälp av sina assisterande domare Daniel Gustavsson och Niclas Ivarsson.  Det förväntas bli  soligt och runt 25 grader, ingen ursäkt för publiken att inte strömma till Gamla Ullevi med andra ord, sommarstugorna och badplatserna står kvar även imorgon! Biljetter till matchen köper du här.

https://www.instagram.com/p/Blw-QtyhKON/?utm_source=ig_web_copy_link

Brommapojkarna, ledda av Olof Mellberg, vann senaste säsongen superettan, fyra poäng före Dalkurd, efter 19 segrar, fem oavgjorda matcher och sex förluster med en målskillnad av 59-26. I år leds man av Luis Pimenta och man befinner sig näst sist i tabellen en poäng före Sirius och sex poäng bakom dagens motståndare IFK Göteborg.  BP har varit avsevärt mycket bättre på hemmaplan än på bortaplan. Hemma har man plockat alla sina poäng, gjort fem mål och släppt in åtta medan man på bortaplan har sju raka förluster med fyra gjorda mål och hela 22 insläppta bollar. Senast åkte man på en riktig stjärnsmäll när man förlorade borta mot AIK med 5-1 och BP:s fem senaste resultat ser ut som följer:

AIK – BP 5-1

BP – Sirius 0-1

Dalkurd – BP 3-0

BP – Örebro 0-0

Trelleborg – BP 2-1

Inför årets säsong genomförde IFK Göteborg en rejäl omstart när man tog in orutinerade Poya Asbaghi som huvudtränare, laget skulle föryngras och framförallt ville man implementera en helt ny fotbollsfilosofi. Det andades optimism bland supportrar, man såg fram mot säsongen med glädje och det pratades om tålamod.  Nu ett halvår senare muttras det i supporterleden, det pratas om spelare som försvinner, uteblivna värvningar, en ekonomi som misstänks vara sämre än man trott och ett spel där man inte sett den utveckling som man hoppats på. Blåvitt ligger på en tolfteplats i tabellen efter fem segrar, en oavgjord match och åtta förluster. Formen är sannerligen inte bra men efter senaste hemmamatchen fick man upp förhoppningarna igen efter att Örebro besegrats med 2-0, man slogs dock ner snabbt igen i och med den extremt snöpliga förlusten borta mot Sirius där en ledning med 0-2 tappades till förlust 3-2. Formen är inget vidare, man har bara tagit fyra poäng på de sju senaste matcherna och man skulle verkligen behöva ta ett par segrar den närmsta tiden för att få tillbaks den optimism man kände i början av säsongen och framförallt för att slippa behöva titta ner i tabellen mot de tre förödande bottenplatserna.

IFK Göteborg och Brommapojkarna har i allsvenskan mötts vid sex tillfällen på Gamla Ullevi och BP har inte tagit någon seger dock har Göteborg inte haft det helt enkelt då hälften av matcherna har slutat med ett oavgjort resultat. Nu är det två formsvaga lag som möts men grundkapaciteten hos Blåvitt ska absolut vara högre än den hos BP.  BP har som sagt inte tagit en enda poäng på bortaplan i år, Göteborg har i och för sig inte varit lika stabila på hemmaplan som man brukar vara utan har förlorat hela fyra utav sju hemmamatcher men kan man inte slå ett BP som har kollapsat totalt på bortaplan då kommer man få det rejält svårt under höstsäsongen. Jag sticker ut hakan och säger att Blåvitt är storfavoriter i mötet mot BP.

Göteborg har tagit ut följande matchtrupp: Erik Dahlin, Tom Amos, Kristopher Da Graca, Andreas Öhman, André Calisir, Carl Starfelt, Billy Nordström, David Boo Wiklander, Victor Wernersson, Amin Affane, Elias Omarsson, Vajebah Sakor, Sebastian Ohlsson, Tobias Hysén, Benjamin Nygren, August Erlingmark, Giorgi Kharaishvili, Mikael Ingebrigtsen och Patrik Karlsson-Lagemyr. Poyas startelvor har inte varit enkla att klura ut på förhand men en tänkbar elva skulle kunna se ut såhär:

Vi har som sagt inte världens bästa form, det finns mängder med saker att ifrågasätta inom IFK Göteborg just nu men nu gäller det att vi sluter samman, att vi supportrar tillsammans med spelare, ledare och all personal på Kamratgården gör vårt yttersta för att ta oss tillbaks där vi hör hemma. Första steget på den färden är dagens match mot BP, har du möjlighet att ta dig till Gamla Ullevi gör det då! Laget behöver allt stöd de kan få och jag är övertygad om att varenda spelare kommer göra sitt yttersta för att besegra Brommapojkarna. Nu gör vi det här tillsammans, snart skiner Poseidon igen!

Categories:

Tags:

BaraBen-podden
Facebook

3 weeks ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier