När så Allsvenskan äntligen fått grönt ljus bjuder jag i all enkelhet och ödmjukhet på en kortare genomgång av lagen som förväntas utmana Blåvitt i kampen om den ädlaste medaljen, SM-Guld.

Vi var nog många som gick in och kollade recept för pytt i panna när nyheten om om Jakob Johanssons hemkomst släpptes. Hur stora lökbitar bör man ha? Oxe? Ko? Vilket är det bästa vegetariska alternativet? Hur vill man ha sitt ägg?

faksimil: gp.se

Så hur ser det egentligen ut hos konkurrenterna?

Den en handelsresande i fotboll, Astrit Ajdarevic, med en assist under fjolåret, kommer snart ha gnällt sig bort från Djurgården. Erik Berg (kommer han kunna spela så värst många matcher?) har fokus på svåra kläder och husbygge. Skyttekungen försvann och tog han 2020:s guldchanser med sig? Jesper Karlström blir viktig, men han är ingen poängmaskin. Emir Kujovic lär väl göra sina mål, men jag tror inte att det räcker för den absoluta toppen i år. Danielsson kommer givetvis göra sitt, men kommer han ha samma glöd nu när framtiden är säkrad?

Extradomare Goitom blir inte yngre och detsamma gäller för Sebastian Larsson och resten av gubbarna som dessutom ska tampas på två fronter med ett extremt tätt matchande. Visst finns ungdomlig entusiasm i Bilal Hussein och visst är Nabil Bahoui alltid Nabil Bahoui, men han har inte riktigt hittat rätt i Norlings AIK. Sigthorsson verkar redan ha sett sina bästa dagar sin ringa ålder till trots, men kan givetvis bli en injektion om han håller sig frisk (och borta från Stureplan).

Norrköping kämpar på med inre stridigheter och Jens G har lite att kämpa med. Hur får han eleganten och stjärnan Thern att prestera sitt yttersta trots stort missnöje? Är Sead äkta vara eller har utvecklingen stannat av? Affärsmodellen verkar funka, men spelarna vill också se en satsning. Pengarna på banken lyfter inte spelarna bara genom att de finns. Lär blanda sig i toppen oavsett dramatik i maktens korridorer.

Malmö FF blev så slutligen av med guldgossen som vissa menar betytt mer för föreningen än självaste Hammarby-ikonen Ibrahimovic. Har givetvis ett spännande lag med gott om alternativ. Nu sägs Toivonen vara på ingång också. Frågan är hur det tas emot av den nya nian som nog såg sig själv som Rosenbergs givna arvtagare. Hade jag själv varit utrustad med Molins självförtroende och bristande självinsikt så hade jag inte med knuten näve och sammanbiten blick lämnat varenda lönesamtal jag någonsin förärat med min närvaro. Kan bli ett problem nere i Danma…Skåne, om Molins tvingas spendera mer tid på bänken än på plan i år igen. Bengtsson och nye Dahl Tomasson verkar ha hamnat i luven på varandra och här behövs en riktigt bra start för att finna harmoni.

Det här blir kul!

Categories:

Tags:

BaraBen-podden
Facebook

3 days ago

BaraBen.com
Mål från @its_s.abdullahi20! Snart tillbaks i matchtruppen @ifkgoteborg? #ifkgbg ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier