Blåvitt inledde som bekant matchen bäst och känslan efter första halvlek var att man skulle jogga hem den här matchen. Spara lite krut till lördagen. Kanske göra något tidigt byte.

Tji fick jag.

Andra halvlek startade och Blåvitt såg ut att ha stannat kvar i omklädningsrummet när ett fortsatt svag Kalmar först kvitterade och sedan tog ledningen framför en Stahre som inte gjorde allt i sin makt för att förändra den förlorade matchbilden.

Stahre menade att spelarna inte tröttnade mot slutet, men jag har lite svårt att köpa den bilden. Jag tycker att Blåvitts spelare såg väldigt trötta ut mot slutet av matchen och en något större rotation (eller någon rotation alls) är nog ett måste om man ska haka på lagen norr om oss i tabellen.

Foto: Emelie Hübner

Rydström väger orden på guldvåg innan han börjar prata och berättar att man hade problem i inledningen. Han pratar om en hängivenhet som Blåvitt pulserade av under första halvlek. Man kom aldrig ur pressen som Blåvitt satte. Man korrigerade positioner i halvlek och han manade sina spelare till att lugna ner sig.

Det är ett helt annat Blåvitt än tidigare år. Det är ett helt annat djur man möter, säger Rydström.

– Klart att vi är besvikna, samtidigt möter vi en bra motståndare. Vi gör en bra första halvlek och sätter tryck, har fin rörelse. Sen spelar Kalmar lite rakare än de brukar. Sen efter målet försöker de ta tag i bollen. Efter målet står vi i brygga och vi överväger vad vi ska göra men känner att vi tar tag i matchen igen. Hade vi kunnat vinna matchen? Absolut. Självklart är vi besvikna att förlora. Surt, sammanfattar Stahre matchen.

Han fortsätter:

– Vi var på väg att byta, men Oscar såg het ut. Jag tycker Hosam Aiesh har ett övertag trots att han blev trött. Ibland kan byten hjälpa men de kan också göra att man tappar struktur. Vi var eniga om att vi hade en god struktur. Som tränare ser man matchen, men man känner också matchen, sen räknar han upp halva startelvan som spelare han kunde bytt ut men valde att låta dem stanna på planen.

Rydström fyller i och håller med i Stahres resonemang. Ibland famlar man, ibland får man chansa. Ibland blir det bra och ibland blir det mindre bra.

– Det är ingen som frågar men jag säger det ändå: Det var ett väldigt tydligt IFK Göteborg. Vi fick ta något taktiskt kort och jag tycker att Blåvitt gjorde det väldigt bra. Det blev en fight på deras villkor. Vi blev långa och jag är missnöjd med mitt taktiska upplägg i att vi valde att spela så enkelt från start, fortsatte Rydström.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier