Det är en ny sheriff i stan, det har varit tydligt ett tag. Rolle fick gå och enligt mer eller mindre bekräftade uppgifter var det Håkan Mild som tog in Stahre över huvudet på Pontus Farnerud. Givet den bakgrunden har jag svårt att tänka mig att Mild inte varit mer än lite involverad i spelarvärvningar (inte minst genom sportrådet). Däremot har jag inte hört något om att Farnerud blivit överkörd i frågan om transfers.  

Pontus Farnerud kom tillbaka till Blåvitt efter en skadefylld sejour som spelare. Som spelare var han en attraktion och kom till Blåvitt som en enormt meriterad och rutinerad spelare. Som sportchef kom han som ett oprövat kort, till en början som en av två för att snabbt bli kastad in i stormens öga efter Kennet Anderssons abrupta avhopp efter sparkningen av Poya.

 

Pontus tillträdde som ung, orutinerad och talangfull. Jag gissar att juniormisstag som han gjorde med juniorer kostat honom en del. Emil Holm, Rasmus Wikström, Hussein Carneil (där ska kontraktet vara räddat nu förvisso) kontraktssituationer har knappast gagnat honom. Att släppa spelare som Wikström och Holm till reapris provocerade inte endast människor som jobbat med dem i akademin. Den typen av misstag kostar. Den typen av misstag bör kosta. Å andra sidan hade jag hoppats på att Farnerud skulle ges möjlighet att ta lärdom av det där och få fortsatt förtroende.  

Jag gissar att uttalanden i media har landat illa. Man sålde Kalley för något som skulle vara nära rekordsiffror, men som omöjligt kan ha varit det. Man hade allsvenskans näst starkaste trupp (tycker att det också kan tolkas som en förtroendeförklaring från chefen) och det uttalandet satte antagligen en onödig press på ett redan pressat lag.  

Pontus har över lag gjort det som förväntats av honom när det kommer till spelare in. Han har tagit hem alla Blåvita hemvändare man kan tänka sig. Han har fyndat Kalley, varit med och hittat Anestis på någon bakgata i Israel och han har jobbat stenhårt för föreningen.  

När Pontus dagsverke i Blåvitt summeras tycker jag att man landar i ett godkänt betyg, med potential att ta sig mot ännu bättre betyg. Jag hade hoppats att Pontus Farnerud skulle vara konstanten i en för tillfället tämligen rörig förening.  

Så blev det inte. Det tycker jag är synd. 

Tack för allt, Pontus! 

Categories:

Tags:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier