Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan.png

Nu fortsätter vi vår serie där vi på BaraBen tar ut våra startelvor och utmanar alla Blåvita fans att ta ut sina. Varje omgång tar ett antal BaraBen-skribenter över Poyas jobb och tar ut sina startelvor inför kommande match och du bjuds självfallet in för att skapa din egen elva så du kan visa oss var skåpet ska stå! Längst ner i artikeln finns instruktioner för hur du gör din egen startelva.

Till matchen mot GIF Sundsvall kommer Dan Ahlman och Irma Flores Bertilsson att representera BaraBen.com.

Ahlmans elva

Det var väl fan att Cedergren skulle få sparken precis innan mötet med Blåvitt, förhoppningsvis får Giffarna inte det kortvariga uppsvinget som man så ofta får efter ett tränarbyte.

Målvakt: Kommentarer är överflödiga, Anestis står.

Försvar: Med Ohlsson borta är backlinjen i princip lika självklar som målvaktspositionen. Toko är bolltrygg, brytningssäker och sköter det defensiva arbetet mer eller mindre felfritt och med en kreativ Aiesh framför sig kan han fokusera mer på defensiven än offensiven. Da Graca växer för varje match och gjorde det riktigt bra senast vilket är oerhört skönt då konkurrensen på mittbacksrollen i princip är lika med noll just nu. Wernersson fortsätter att ånga på på vänsterkanten och om han bara hade kunnat få ordning på sina inlägg som alltför ofta inte hittar rätt hade han varit en av seriens bästa ytterbackar. Bredvid Da Graca är Calisir lika självklar som Snart Skiner Poseidon på Gamla Ullevi.

Mittfält: Alhassan och Seb E får kampera ihop på det centrala mittfältet med Sana som den offensiva spetsen. Jag tycker att Alhassan har varit i en liten formdipp den senaste tiden och hoppas att han hittar tillbaks till den extrema storform som han visade i våras. Sebastian Eriksson brinner för Blåvitt och jag tycker att han blir mer och mer slipad för varje match som går. Med Sana får vi en spelare som verkligen kan bryta mönster och som kan slå bort både en, två och tre motståndare med sin smartness och sitt passningsspel. Vi måste dock få med honom oftare i spelet när han befinner sig i zonen mellan mittfältet och anfallet.

Anfall: Robin Söder är kanske allsvenskans hetaste spelare just nu och jag hoppas att han kan fortsätta surfa på den målvåg som han nu befinner sig på resterande delen av säsongen. Med allsvenskans två vassaste passningsfötter bredvid sig i form av Giorgi och Aiesh är det mycket möjligt att han klarar av det. Det var skönt att se att Giorgi äntligen gjorde mål igen och förhoppningsvis har det nu lossnat för honom på den fronten, för hur bra Robin Söder än är är det inte fel om fler än bara han hamnar i målprotokollet. Aiesh såg lite skakig ut i sin debut men i andra halvlek mot Kalmar fick vi se varför han har varit en av allsvenskans mest omtalade spelare de senaste säsongerna. Kraften, tekniken och snabbheten, wow!

Tycker du att Ahlmans elva verkar vettig men vill justera den? Klicka här för att komma till hans startelva.

Bertilssons elva

I ett läge där IFK inte har förlorat en enda av de 10 senaste matcherna (9 Allsvenska matcher och 1 match i Svenska Cupen) känner jag såhär: Varför ändra på ett vinnande koncept? GIF Sundsvall är dessutom mitt uppe i ett tränarbyte.

Målvakt: Anestis – Trygghet och stabilitet – det är vad Giannis Anestis utstrålar när han står i målet.

Försvar: Toko, Calisir, Da Graca, Wernersson – en stabil försvarskedja som för varje match de spelat tillsammans i mina ögon bara blivit bättre. Särskilt nu när Ohlsson har lämnat klubben tror jag att dessa fyra kommer att få fler chanser att visa upp sin bästa sida, vilket de enligt mig är välförtjänta av.

Mittfält: Eriksson, Sana – Återvändaren Tobias Sana och den rutinerade Sebastian Eriksson blir självklara val efter sina senaste prestationer.

Anfall: Söder, Vibe, Kharaishvili, Aiesh – Söder har glött, och det tror jag att han kommer att fortsätta att göra. Med nio mål och två assist under de senaste sju matcherna ser jag ingen anledning att inte låta honom starta. Vibe som ny kapten blir självklar från start i min elva. Han bidrar med mycket energi på planen och har även bidragit till målstatistiken i det senaste. Kharaishvili är en stabil spelare som dessutom har en imponerande assiststatistik och jag tror att Aiesh har mer att ge.

Tycker du att Bertilssons elva verkar vettig men vill justera den? Klicka här för att komma till hennes startelva.

Gör din egen elva!

Så du tror att du kan göra en bättre elva? Det tvekar vi inte en sekund på! Klicka här för att börja bygga din startelva.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan2.jpg

För att redigera elvan klickar Du på ”Create New Using This Formation”.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan1.jpg

Redigera spelarna genom att klicka på respektive spelare och sätt ett namn. Vill du ändra uppställningen är det bara att dra spelarna som du önskar.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan.jpg

Dela startelvan genom att kopiera länken och lägga ut den på Twitter, Facebook eller i kommentarerna. Vill du att din elva ska synas utan att man behöver klicka på länken rekommenderar vi att du tar en skärmdump och publicerar direkt på Twitter och/eller Facebook. Självfallet använder du hashtagen #ifkgbg men framförallt vår nya hashtag där vi kan mötas framöver: #BlåvitXI.Categories:

Tags:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier