Silly Season har formligen exploderat runt Blåvitt de senaste dagarna. Plötsligt är en den ena än den andra bra spelaren på väg till Göteborg. Kennet Andersson, men kanske främst Pontus Farnerud, har sagt att ett par spelare ska plockas in och vilka spelare det snackas om sen!

Det har pratats från flera håll om att Alexander Jallow ska vara på väg till IFK Göteborg och att bud ska ha lagts. Dalmasen har spelat seniorfotboll (med start i division 3 med moderklubben Avesta AIK) sedan 2013 och är i dag endast 21 år gammal. Han har figurerat i flera ungdomslandslag och står dessutom noterad för en U21-landskamp. Hans kvalitéer lämnar jag åt andra att bedöma, men visst låter han intressant? Innebär det här att Ohlsson är förlorad? För jag har svårt att tänka mig att en så meriterad spelare lämnar en kamp om uppflyttning till allsvenskan för att sitta på bänken.

Sen kom bomben. Hosam Aiesh ska, enligt Daniel Kristoffersson, vara på väg till Göteborg och jag tror att få anhängare till allsvenska lag skulle tacka nej till en sådan spelare. Aiesh är en av seriens absolut bästa spelare 1 mot 1. Han är en av seriens bästa spelare 1 mot 2 också, och mot tre och mot fyra, för den delen. Om värvningen går i lås är det en drömvärvning. Om landslagsmannen (yepp, januariturné så sent som 2019) skriver på kommer Blåvitts offensiv få en helt ny dimension. Man kommer att kunna hota på båda kanterna igen. Det leder till att ansvar lyfts från Giorgis axlar och densamme kommer dessutom ges mer ytor eftersom att det är snudd på omöjligt att helt stänga två spelare på samma sätt som ÖSK stängde Giorgi i måndags. Göteborgaren har dessutom erfarenhet från EL-slutspel.

Jag tror också att en värvning av Aiesh kan vara bra för Sargon Abraham. För stort ansvar har hamnat i hans knä i år och det här är väl egentligen hans första säsong i allsvenskan. Han skulle vara bra att ha på bänken för att kunna kasta ut i slutet av matcher mot trötta försvarare eller komma in och trixa när motståndarna backat in bussen i straffområdet.

Det viskas också om att Öis Alexander Bernharsson skall vara intressant för IFK Göteborg och det är en spelare med fantastisk fart med och utan boll. En 20-åring från Sävedalen som i år gör sin första säsong i superettan och han har enormt mycket fotboll i sig. Nackdelen skulle kunna vara att han är en aning enfotad, vad jag sett. Men, han är ung och kan slipa till stödjebenet längs vägen.

Härliga tider!

Categories:

Tags:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier