Nu fortsätter vi vår serie där vi på BaraBen tar ut våra startelvor och utmanar alla Blåvita fansatt ta ut sina. Varje omgång tar ett antal BaraBen-skribenter överPoyas jobb och tar ut sina startelvor inför kommande match och du bjuds självfallet in för att skapa din egen elva så du kan visa oss var skåpet ska stå! Längst ner i artikeln finns instruktioner för hur du gör din egen startelva.

Till matchen mot GIF Sundsvall kommer Markus Hankins och Daniel Andrén att representera BaraBen.com.

Hankins Elva

Motivering:
Det är dags för en offensiv som heter duga den här omgången för att bryta den senaste tidens tröga målproduktion och röra om i anfallsgrytan. Jag vill se Erlingmark flyttas fram efter att Nygren försvunnit likt vi såg Wernbloom flyttas fram när Berg såldes för mer än ett decennium sedan.

Den här elvan ska ses mer som ett Nico Kovac-inspirerat projekt, där vi har våldsamt hög offensiv utgångsposition på yttrarna, en mer klassisk 3-5-2 än den defensiva ”pyramiden” som formeras till 5-3-2 lite för ofta. Tanken är att flytta fram positionerna med hjälp av mer tydligt definierade kantlöpare som i offensiva lägen ger känslan av ett fyrmannaanfall, där de två tydligt defensiva innermittfältarna faller i banan och stärker defensiven – samt pressar ut Calisir och Toko mot respektive kant och ger tre centrala pjäser i backlinjen understöd som påminner om en 5-backslinje i defensivt arbete.


Jag tror att Erlingmarks spelartyp passar mycket bättre för boxen än man tror, men det är en talang som framkommer först när man utsätter motståndarlagen för hans röriga mönster kring sin backlinje. Med passnings och positionssäkra Robin Söder bredvid sig blir det en ”tyngd” i Erlingmark då han river, sliter och skapar ytor för både yttrarna som Hasse bakom sig. Målfest förutspås med den här typen av elva, så släpp safe:andet och gå på offensiven!

Andréns elva


Målvakt: Att flytta på Anestis vore som att… jag vet inte men något vore det. Skriv ett riktigt långt kontrakt med honom om den chansen ens finns.

Backlinje: Jag får en känsla av det här är en lagdel där vi kommer tvingas vänja oss vid förändringar som inför måndagens match i Närke. Victor Wernersson har gått från att vara väldigt ifrågasatt till, inte briljant, men väldigt, väldigt bra. Haitam, någon? Centralt fortsätter Da Graca med Calisir och visst är det kanske så att Da Graca kämpar med positionsspelet, men han är, sett till sin position, väldigt ung och där sitter Blåvitt på en oslipad diamant. Toko fortsätter på högerflanken, dels för att han har gjort det bra och dels för att jag vill ha in Ohlssons speed längre upp i banan. Parafraserar Robert Laul: Vilken Ohlsson?

Mittfält: Samma trio som senast. Erlingmark börjar likna en riktig general och där har vi förhoppningsvis en framtida kapten som kan tänka sig att stanna länge. Sebastian Eriksson är viktig för sitt stabila spel och sin förmåga att styra rytmen i en match. Han är väldigt bra på just det. Som en kompis skrev till mig: Sälj inte Hasse nu så går han för det dubbla nästa år. Och det kan faktiskt ligga en liten sanning i det. Tänk om Hasse börjar göra poäng också.

Anfall: Söder som spets med Giorgi till vänster och Sebastian Ohlsson till höger. Ja, jag vet, Ohlsson är en av seriens allra bästa högerbackar, men eftersom att Toko vikarierat med den äran och speed varit något av en bristvara framåt de senaste matcherna vill jag se honom spela där. Ser heller ingen större anledning att låta Toko gå för någon i mittfältskön eftersom att han med stor sannolikhet spelar ut sitt kontrakt och därefter beger sig ut på nya äventyr.

I övrigt tror jag att Söder prickar dit en boll i första halvlek. Och eftersom att Noah Alexandersson tydligen var med i truppen, trots allt, hoppas jag på att han får känna på allsvenskan för första gången.

Mot tre pinnar!

Gör din egen elva!

Så du tror att du kan göra en bättre elva? Det tvekar vi inte en sekund på! Klicka här för att börja bygga din startelva.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan2.jpg

För att redigera elvan klickar Du på ”Create New Using This Formation”.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan1.jpg

Redigera spelarna genom att klicka på respektive spelare och sätt ett namn. Vill du ändra uppställningen är det bara att dra spelarna som du önskar.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan.jpg

Dela startelvan genom att kopiera länken och lägga ut den på Twitter, Facebook eller i kommentarerna. Vill du att din elva ska synas utan att man behöver klicka på länken rekommenderar vi att du tar en skärmdump och publicerar direkt på Twitter och/eller Facebook. Självfallet använder du hashtagen #ifkgbg men framförallt vår nya hashtag där vi kan mötas framöver! #BlåvitXI Sidofält

Categories:

Tags:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier