Det är semester i allsvenskan. Det har säkert inte undgått er som följer till exempel Tom Amos, Sebastian Ohlsson eller Paka på Instagram. Där har vackra solnedgångar i utlandet blandats med bad och drinkar.

https://www.instagram.com/p/ByTB1tIin-8/

I ungefär tre veckor får våra spelare ta sig ut i världen, sola och ta det lite lugnt. Och även om jag saknar Blåvitt så det gör ont den här tiden på året, så unnar jag verkligen spelarna den här ledigheten.

Tänk dig själv att du har ett jobb där du i princip alltid jobbar helger eller sena vardagskvällar. Ett jobb där du måste åka många mil flera gånger i månaden. Du är sällan ledig och du kan skada dig i arbetet. Låter inte som en dröm, eller hur?

Visst, en allsvensk spelare har en hyfsat hög lön. De sysslar dessutom med något de (förhoppningsvis) älskar. Det går ingen nöd på dem.

Men även de förtjänar en längre ledighet. De förtjänar att få strosa runt i fina gamla italienska byar och de förtjänar att få ta sig en bärs eller två i solen.

Det är faktiskt lätt att glömma att fotbollsspelare också är människor och inte maskiner. Även de måste få ha ett liv utanför fotbollen. Sä låt dem få njuta.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier