Fotboll kan vara så brutalt jävla orättvis…

Matchens…

Prestation stod Benjamin Nygren för, han är 17 år och är i princip helt felfri. Hans insats idag förtjänade ett bättre öde. Skottet i stolpen, målet, löpningarna, bollbehandlingen, närkampsspelet. Det är så jävla underbart att se Benjamin Nygren spela fotboll…

Glädjeämne var det frejdiga spelet med kvicka fötter, härligt kombinationsspel och mängder med målchanser och nästanlägen. Dagens match var det bästa jag har sett IFK Göteborg prestera under Poyas ledning…

Utropstecken var Paka, från att ha missat i princip varenda passning i den första halvleken mot Elfsborg till att vara inblandad i nästan allt som skapades framåt mot Djurgården idag. Man ryser när man tänker på vad den grabben kan utvecklas till om han får hålla sig skadefri…

Frågetecken är André Calisir, det ser rejält skakigt ut i defensiven från hans sida och fötterna hänger inte heller riktigt med i bollbehandlingen. Dags för Erlingmark eller Da Graca att ta platsen bredvid Starfelt nu?

Clown var Andreas Ekberg som konsekvent matchen igenom straffade IFK Göteborg och lät Djurgården hållas. För att ta några exempel som påverkade matchen rejält: Vid Djurgårdens 1-0 släpper han en riktigt brutal tackling på Giorgi som inte bara borde gett frispark utan även gult kort, därefter tillåter han Djurgårdens försvarare att slänga ut benet vilket fäller Nygren i straffområdet efter att han tunnlat backen och till råga på allt ger han Giorgi sitt andra gula kort i matchen när han försöker undvika att gå in i närkampen men halkar och fäller Djurgårdaren. En rent ut sagt usel insats som blev helt avgörande för hur matchen slutade…Categories:

Tags:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier