Nu fortsätter vi vår serie där vi på BaraBen tar ut våra startelvor och utmanar alla blåvita fans att ta ut sina. Varje omgång tar ett antal BaraBen-skribenter över Poyas jobb och tar ut sina startelvor inför kommande match och du bjuds självfallet in för att skapa din egen elva så du kan visa oss var skåpet ska stå! Längst ner i artikeln finns instruktioner för hur du gör din egen startelva.

Till matchen mot AFC i den allsvenska premiären 2019 kommer Erik Nilson och Daniel Andrén att representera BaraBen.com.

Eriks elva

Ok, jag vet att jag inte sticker ut hakan här. Men det blev ju trots allt vinst senast mot ÖIS och då såg laget ut typ så här. Så varför ändra på ett vinnande koncept?

Vi börjar bakifrån. Giannis given. Tror inte att Koffe är återhämtad från skadan än och förvisso är ska han kanske ändå inte vara med i elvan, även om jag tycker att han är en av dem som sett bäst ut på försäsongen. Vi behöver en ny vänsterback och det hade i och för sig varit kul om Wikström fick sitt genombrott i år, men jag tror att han får sina chanser längre fram.

Hoppas mycket på Toko. Likt många andra tycker jag också att han såg vass ut mot ÖIS. Eftersom han är mer defensivt lagd får Barny spela uppe i mitten med Paka. Deras samspel har väl inte funkat fantastiskt hittills, men vore kul att se även det lossna.

Söder gjorde målet för en dryg vecka sedan och jag hoppas att han fortsätter sätta bollen i maskorna. I och med Sargons skada får Nygren spela i en för honom något ovan position. Sätter Giorgi på högerkanten, vilket väl är ovant för honom också, men kanske funkar? Vilken kant han eller Benjamin spelar på spelar inte så stor roll tror jag, i och med att de också skulle kunna skifta lite.

Tycker du att Eriks elva verkar vettig men vill justera den? Klicka här för att komma till hans startelva.

Daniels elva

Premiärdags. Borta. Mot AFC, som alla vet. Antingen är det bästa tänkbara tillfälle att möta dem: kanske har de fått för mycket luft efter framgångarna i Svenska cupen. Eller, är de, likt alla nykomlingar, supertaggade och därmed livsfarliga. Det vet vi 19:30-ish på söndag.

Jag är segerviss. Ställer Poya upp så här kommer de tre offensiva spelarna få rätt stort utrymme att briljera. Här följer motiveringar.

Anestis står utan konkurrens och i mina ögon är given. 

I backlinjen väljer jag att starta med KDG och Starfelt i mitten. Ett rätt rappt innerbackspar, faktiskt. Får de något bättre hjälp från vänsterback under söndagen så kan det bli bra. På tal om vänsterback: det är dags att byta, att testa något nytt för i ärlighetens namn har det inte funkat för VW i år. Alls. Till höger tokgivne kaptenen Ohlsson, som jag egentligen skulle vilja se högre upp i banan. Blåvitt kommer en dag att få in en del pengar för honom, vågar jag tro.

På mitten får Toko chansen tillsammans med August Erlingmark, som såg rätt fin ut senast, och Barny. Barny styr offensiven och August antar en Gustav Svensson-roll. Toko skaver och springer och är allmänt jävlig. I framtiden hoppas jag att Sebastian Eriksson kommer att vara den som styr rytmen, men för nu får Barny duga. Han har väl dessutom sett helt ok ut under försäsongen? 

Framåt Söder, som är glödhet (nåja) efter målet senast. Nygren kan dessutom må bra av att ta ett steg tillbaka. Visst, Paka har sett intressant ut centralt men jag tror att där kommer att smälla för mycket för hans smak. Jag hade verkligen velat se honom i en fri roll med utgångspunkt till höger. Funderade på att sätta Affane i den rollen och därmed sätta in Paka som mittfältsspets, men, som sagt, det kommer att smälla i morgon. Giorgis fina fötter kommer att behövas på fasta, om han inte försöker gå på skott vid hörna, vill säga. Hoppas att han dessutom har den goda smaken att se det som ett lagspel i morgon och framöver. Då kan han blomma ut igen. 

Ses i Eskilstuna…

Tycker du att Daniels elva verkar vettig men vill justera den? Klicka här för att komma till hans startelva.

Gör din egen elva!

Så du tror att du kan göra en bättre elva? Det tvekar vi inte en sekund på! Klicka här för att börja bygga din startelva.

För att redigera elvan klickar Du på ”Create New Using This Formation”.

Redigera spelarna genom att klicka på respektive spelare och sätt ett namn. Vill du ändra uppställningen är det bara att dra spelarna som du önskar.

Dela startelvan genom att kopiera länken och lägga ut den på Twitter, Facebook eller i kommentarerna. Vill du att din elva ska synas utan att man behöver klicka på länken rekommenderar vi att du tar en skärmdump och publicerar direkt på Twitter och/eller Facebook. Självfallet använder du hashtagen #ifkgbg men framförallt vår nya hashtag där vi kan mötas framöver! #BlåvitXI

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier