Hela den här säsongen har vi supportrar pepprats med mantrat #tålamod och för att vara en storklubb som större delen av säsongen har befunnit sig strax ovanför kvalstrecket tycker jag att hela supporterskaran har haft ett fantastiskt tålamod. Till och från har det dock ändå knorrats en hel del om att man inte sett den utveckling som man hoppats på, att rätt spelare inte värvats in och att det återigen har tagit för lång tid innan våra nyförvärv har plockats in. Har vi rätt folk på rätt plats? Är vi på rätt väg eller ska vi ta en ny riktning? Vad tycker egentligen våra supportrar?

BaraBen tog på sig, såhär i valtider, att leka SIFO och ställde tidigare idag två frågor på Twitter för att se vilket tålamod våra supportrar egentligen har? Frågorna som ställdes var: Vem ska träna IFK Göteborg nästa säsong? och Vem ska vi ha som sportchef i IFK Göteborg 2019? Och efter att totalt 1268 twitteranvändare svarat fick vi följande resultat:

 

Undersökningen gjordes som sagt på Twitter och vi kan självfallet inte säkerställa att det här resultatet representerar hela Blåvitts fanbase men vi känner ändå att det är såpass många som har svarat att vi ändå kan läsa ut tendenser av det här om vad IFK:s supporterskara känner. När vi utgår från de här undersökningarna kan vi dra två ganska solklara slutsatser och det är att tålamodet med Poya Asbaghi fortsatt är stort, hela 70% av de som har svarat vill fortsatt se honom som huvudtränare trots att vi just nu befinner oss på en elfteplats i tabellen och att en allsvensk plats 2019 ännu inte är säkrad. Vi kan dock läsa ut att Mats Gren har ett oerhört lågt förtroende bland de som valt att svara på vår undersökning. Så stor andel som 87% av alla som svarade vill se en annan sportchef nästa säsong och har man följt diskussionerna på sociala medier under säsongen är det inte speciellt förvånande, Poya har inte varit i närheten av att få lika mycket skit som Gren har fått både från supportrar och förståsigpåare.

Vi valde att lyfta fram alternativ som har diskuterats på sociala medier under säsongens gång men självfallet även ge möjligheten att rösta på ”någon annan”. Poya hade som sagt riktigt högt förtroende medan Micke Stahre som många ansåg felaktigt fick sparken av Mats Gren endast fick 7% av rösterna, då var den, på tränarsidan, mer omeriterade duon Alexandersson/Hysén något mer populär med sina 15% av rösterna medan ”någon annan” bara fick 8%. Vi kan helt enkelt konstatera att en stor majoritet av de som svarade fortsatt vill se Poya som tränare i IFK Göteborg.  Mats Grens förtroende landade på skrala 13%, ”någon annan” fick 16%, det näst mest populära alternativet var Magnus Erlingmark som landade på 25% av rösterna men överlägset mest populär var Pontus Farnerud som fick hela 46% av rösterna men intressantast av allt kanske är att han själv också verkar vara riktigt sugen på jobbet:

Max Markusson och folket på Kamratgården ska självfallet inte ta några beslut baserat på en twitterundersökning bland Blåvita fans men jag tycker ändå det är intressant att se hur vindarna blåser bland de som brinner allra mest för IFK Göteborg. Jag tycker också det är oerhört spännande att se att Pontus Farnerud själv är såpass öppen med att han faktiskt är intresserad av rollen som sportchef i IFK Göteborg och jag känner att oavsett om man ska byta sportchef eller inte så borde IFK ta kontakt med Pontus och diskutera en eventuell roll inom föreningen, att han kan fotboll är det ingen tvekan om och att han efter en såpass kort sejour som han ändå hade i Blåvitt ändå verkar vara genuint engagerad i hur det går för föreningen gör det hela bara ännu mer intressant!

 

 

 

 

Categories:

Tags:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier