Musik och Blåvitt har alltid varit två av mina största passioner. I vissa fall har dessa två korsat vägar. Det gäller till exempel ”Snart skiner Poseidon”. En otroligt vacker låt som dessutom handlar om världens vackraste idrottsförening.

Eller Way Out West, festivalen som i tio år har gett stockholmare en anledning att ta sig till västkusten för att gå runt i gyttja i märkesskor. Jag är en sådan. Jag är också en sådan som alltid väljer Änglarna framför de mest hajpade amerikanska rapparna.

Tre år i rad har IFK Göteborg och Way Out West till synes stämt av med varandra om datumen för sina evenemang. De har dessutom varit väldigt lyckade.

2015

Den 16 augusti 2015 är troligtvis en av de bästa dagarna i mitt liv. Efter att ha hoppat med till tonerna av ”It’s a sin” med Pet shop boys och sett Shamir göra en underbar undangömd spelning på Hisingen fick jag runda av helgen i Göteborg med att på min födelsedag se Blåvitt köra över Häcken på Gamla Ullevi. 4–0 slutade det efter ett hattrick av ormen och ett fantastiskt mål av Aleesami.

2016

Falkenberg hemma i piskande regn är inte det sexigaste som finns. Men mitt under Way Out West är det ändå en härlig krydda. Matchen var så där härligt allsvenskt brunkig. Det dröjde till den 60:e minuten innan Smedberg satte 1–0. Emil gjorde 2–0 på straff mot slutet. Minns att jag såg Peaches åka runt på en gigantisk uppblåsbar kuk senare på kvällen.

2017

AIK hemma var på många sätt en tudelad upplevelse. Amin smekte först snyggt in 1–0 till de gulsvarta tidigt. Min kompis anlände sent till matchen, men fick lyckligtvis bara se mål av Kamraterna. 2–1 slutade det och jag hamnade i en märklig Twitter-beef med en Solna-älskande kolumnist på Aftonbladet efteråt. Minns också att festivalkvällen efteråt var minnesvärd, med bland andra Feist och Major Lazer.

2018

Hur ska årets kombination Blåvitt och Wow gå egentligen? Under onsdagskvällen släpptes äntligen spelschemat till årets festival och där dök direkt ett angenämt problem upp. Fantastiska M.I.A. spelar på Flamingo 20.15. Det vill säga en kvart in på andra halvlek mot Sirius.

Ska traditionen med blåvita vinster avbrytas? Eller ska jag som vanligt ta mig till GU för att se det bästa framträdandet under festivalhelgen? Det lutar åt det sistnämnda.

Categories:

Tags:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier